Betaalde enquêtes zijn online vragenlijsten waar je geld mee kunt verdienen. Iedereen vanaf 12 of 16 jaar mag geld verdienen met enquêtes invullen. Je bent dan een respondent. Een groep respondenten bij elkaar wordt een panel genoemd.

Er zijn heel veel panels te vinden. De grootste van Nederland is Panelclix. PanelClix doet ook onderzoek in Duitsland, België en Frankrijk. De grootste panels ter wereld zijn Global Test Market, MySurvey en Toluna. Zij hebben miljoenen leden die meedoen aan betaalde enquêtes. De vragenlijsten zijn in de eigen taal in te vullen.

De betaalde onderzoeken gaan over van alles. Het gaat niet alleen over producten en diensten van bedrijven, maar bijvoorbeeld ook over de Europese Unie. Of over geluk. Wat vind jij belangrijk? Dat willen onderzoekers graag te weten komen.

Betaalde enquêtes: hoe werkt dat?

Ten eerste schrijf je je gratis in bij een online panel. Het panel verbindt de onderzoekers met de respondenten. Maar dat gebeurt niet zomaar, want je moet wel tot de doelgroep behoren. Daarom wil het panel je een beetje leren kennen.

Meestal vraagt het panel je eerst een korte vragenlijst in te vullen. Daarin worden algemene gegevens gevraagd, zoals geslacht, leeftijd en woonplaats. Deze gegevens mogen alleen gebruikt worden om jou toegang te geven tot een betaalde enquête. Behoor je tot de doelgroep, dan krijg je automatisch een uitnodiging.

Hoe kan ik meedoen aan betaalde enquêtes?

Allereerst moet je dus ingeschreven staan bij een panel. Zie een overzicht op: → geld verdienen met enquêtes invullen.

Standaard worden onderzoeken online gedaan. Je krijgt een uitnodiging per mail om mee te doen aan een betaalde enquête. Soms kun je ook inloggen op de website van het panel om te kijken of er nog beschikbare vragenlijsten zijn.

Maar als je dat wilt, kun je ook onderzoeken per sms, telefoon of op locatie doen. Je krijgt dan vaak een hogere vergoeding. Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je dit aangeven in jouw profiel of in het onderzoek.

Wat zijn mijn verplichtingen bij betaalde enquêtes?

Er is maar één verplichting, namelijk dat je serieus meedoet aan de betaalde enquêtes.

Verder zijn er geen verplichtingen. In de uitnodiging staat hoe lang een enquête duurt en hoeveel je ervoor betaald krijgt. Heb je niet genoeg tijd of geen zin? Dan doe je gewoon niet mee.

Wil je helemaal niet meer meedoen aan betaalde enquêtes? Dan kun je heel eenvoudig je weer uitschrijven met één druk op de knop.

Waarom meedoen aan betaalde enquêtes?

Er zijn meerdere redenen om mee te doen aan betaalde onderzoeken.

Allereerst kun je er geld mee verdienen. Hoe fijn is het om in je eigen tempo en wanneer jij er tijd voor hebt, geld te verdienen? Het is erg leuk om regelmatig geld of cadeaukaarten te ontvangen. Sommige mensen kunnen dat misschien goed gebruiken.

Maar je kunt jezelf ermee ook nuttig maken. Het is interessant om te zien als er ook echt iets met jouw mening gedaan wordt. Onderzoekers zijn blij met alle ideeën die ze krijgen. De kans is groot dat ze met jouw mening of idee iets gaan doen.

Hoe lang duren betaalde enquêtes?

De lengte van betaalde enquêtes verschilt. Sommige enquêtes zijn heel kort en duren maar 1 minuut. Andere enquêtes kunnen 30 minuten duren.

Hoeveel tijd een enquête kost, wordt altijd vooraf aangegeven. Dan kun je nog stoppen als je niet genoeg tijd hebt.

Wel geldt: hoe langer een enquête duurt, hoe hoger de vergoeding.

Hoeveel verdienen betaalde enquêtes?

Betaalde enquêtes leveren je tot € 7 op per vragenlijst.